Beste wijnhuizen in Europa 2023 - Zuiverewijn

Beste wijnhuizen in Europa 2023

Inleiding

Europa staat bekend om zijn uitstekende wijnen en rijke wijntradities. In dit artikel zullen we de beste wijnhuizen in Europa van 2023 bespreken en introduceren. Deze wijnhuizen zijn geselecteerd op basis van hun uitmuntendheid op het gebied van wijnproductie, hun unieke karakter en hun toewijding aan duurzaamheid en innovatie.

Domaine des Féraud - Provence, Frankrijk

Feraud, het familiewijnhuis met biologische wijnen

Domaine des Feraud, gelegen in de Provence, is een familiebedrijf met 25 hectare wijngaard, waar ze high-end biologische wijnen produceren. Hun passie voor wijn en aandacht voor detail zorgen voor een uitzonderlijke kwaliteit in hun wijnen, wat hun succes in de Europese wijnindustrie verklaart.

 

Bruno Andrue - Baronnie de Montgaillard, Frankrijk

Wijnen met karakter uit het zuiden van Frankrijk

Sinds 2000 is het wijngoed Baronnie de Montgaillard eigendom van de familie Andreu. Gelegen in het dorpje Montblanc, ten noorden van Narbonne en ten westen van Béziers, heeft CEO en wijnmaker Bruno Andreu met 20 jaar ervaring een duidelijke stijl gecreëerd voor de wijnen van dit domein. Het resultaat is een assortiment wijnen met karakter, die de unieke eigenschappen van het terroir van de streek tot uiting brengen.

Famille De Schepper - Bordeaux, Frankrijk

Een sterk familiebedrijf in Bordeaux

De Familie De Schepper bezit vijf wijndomeinen in Bordeaux, waarvan de eerste, Château Baladoz, in 1950 werd aangeschaft. De handelsfirma De Mour overkoepelt deze vijf Château's. Een sterk familiebedrijf, van generatie op generatie, en 100% onafhankelijk. De wijnhuizen staan bekend om hun kwaliteitswijnen en de toewijding van de familie aan het wijnmaken.

Bodegas Alconde - Navarra, Spanje

H2: Rijke witte en rode wijnen uit Navarra

Familiewijnhuis Bodegas Alconde is gelegen in Lerín, Navarra, Spanje en sinds 1956 familiebezit. Met 75 hectare eigen wijngaard is zoon Marcos CEO van dit prachtige wijngoed. Bodegas Alconde staat bekend om zijn rijke witte en rode wijnen, die de diversiteit van het terroir in de regio Navarra weerspiegelen.

Bodegas de Alberto - Rueda, Spanje

Heerlijke Verdejo's uit Rueda

Carmen is CEO van familiewijnhuis Bodegas de Alberto. Het wijnhuis is vooral bekend om zijn vijf heerlijke rijke Verdejo's uit de Rueda-regio, Spanje, die elk hun eigen unieke karakter en smaakprofiel hebben.

Adega de Palmela - Setúbal,Portugal

Inheemse druivenrassen uit Setúbal

Adega de Palmela werd opgericht in 1955 en bevindt zich in het wijndistrict Península de Setúbal. Ângelo, de huidige directeur, stuurt het wijnhuis aan. Het terroir in deze regio is divers en biedt een breed portfolio van met name typische inheemse druivenrassen. Adega de Palmela staat bekend om zijn uitstekende wijnen, die de unieke smaken en aroma's van de streek weerspiegelen.

Cantine Riondo - Veneto, Italië

De onbetwiste leider van wijnbouw in de regio Veneto

Giancarlo is General Manager van Cantine Riondo, sinds 2008 de onbetwiste leider van wijnbouw in de regio Veneto. Dit wijnhuis staat bekend om zijn uitstekende wijnen, die de rijke wijntraditie van de regio weerspiegelen. Cantine Riondo is voortdurend op zoek naar innovatie en duurzaamheid, wat hen in staat stelt om uitzonderlijke wijnen te produceren die op internationaal niveau worden gewaardeerd.

Weingut Mittelbach - Kremstal, Oostenrijk

Spatzuivere Grüner Veltliners en Zweigelt uit Kremstal

In 2014 nam Gottfried jr., als derde generatie, de leiding over van zijn vader Gottfried sr. bij Weingut Mittelbach. Het wijnhuis is bekend om zijn spatzuivere Grüner Veltliners en Zweigelt-wijnen, die de unieke eigenschappen van het terroir in de Kremstal-regio weerspiegelen. Weingut Mittelbach is toegewijd aan het creëren van wijnen die zowel de wijntradities van de regio als de moderne wijnmakerskunst belichamen.

Conclusie

Europa kent vele wijnhuizen die zich onderscheiden door hun vakmanschap, kwaliteit en toewijding aan de wijnbouw. In dit artikel hebben we een aantal van de beste Europese wijnhuizen van 2023 belicht. Deze wijnhuizen vertegenwoordigen niet alleen de diversiteit van de Europese wijnindustrie, maar ook de innovatie en het streven naar duurzaamheid die kenmerkend zijn voor de beste wijnproducenten.

Terug naar blog